Transformarea digitală este o provocare care trezește interesul fiecarei companii industriale. Sunt convins că și Dvs. v-ați creat strategii și măsuri să confruntați schimbările necesare. Fișele posturilor se schimbă sau sunt nou create. Cum vă poziționați în competiția digitală? Dispuneți de un model de afaceri relativ sigur sau este nevoie ca el să fie adaptat la noile condiții competitive?

Reorientarea cadrelor de conducere

Transformarea digitală este un reper ideal pentru a (re)planifica propria dezvoltare. La nivel personal, problema din prim-plan este cum să mă dezvolt ca persoană și cum îmi îmbunătățesc abilitățile și competențele.

Aceasta include și abilități, cum ar fi recunoașterea contextelor deciziilor luate precum și efectele lor. Tot mai multe companii se confruntă cu riscurile ce rezultă din aceste decizii. Cu atât mai mult este importantă capacitatea liderului responsabil, de a dezvolta propriile strategii pentru soluții sustenabile.

Transformarea digitală încă în fază incipientă

Un studiu realizat de firma de consultanță BearingPoint în rândul companiilor germane arată că, firmele germane se află de multe ori încă la început în ceea ce privește punerea în aplicare a transformării digitale. Schimbările efectuate sunt limitate, în esență, pe abordările tehnologice. Structurile tradiționale și rigide precum și o lipsă de orientare sunt motivele, constată autorii studiului.

Doar o treime din companiile intervievate au început să-și adapteze procesele de afaceri. O aversiune în fața riscurilor împreună cu dorința scăzută pentru schimbări, paralizează modificările necesare.

Consultanță externă privind transformarea digitală

Un consultant cu experiență poate sprijini procesul de transformare. Privirea din exterior funcționează ca un catalizator pentru a identifica potențialele unei companii. Astfel și acompaniamentul personal al liderilor este o măsură eficientă care ajută managerii să conducă procesul schimbărilor în mod eficient.

Ne-am bucura să răspundem la întrebările Dvs. privind dezvoltarea organizațiilor și persoanelor asociate cu transformarea digitală. Vă rugăm să ne sunați la +40 269 206426 sau să scrieți un scurt e-mail la info@seeger-quality.ro.