Cursuri de dezvoltare personala la SibiuPoate cunoașteți astfel de situații: Veniți la birou și nu reușiți să vă îndepliniți sarcinile, pentru că sunteți întrerupt în mod repetat? Nu vă simțiți înțeles de către angajați sau colegi? Și cum este dispoziția Dvs. în a face față schimbărilor?

În dezvoltarea personală este de ajutor să se reflecte propria situație de viață în mod regulat. Întrebările de mai sus sunt exemple de provocări cu care se confruntă mulți dintre partenerii și clienții mei.

1. Reușiți să vă focusați

În zilele noastre, se pare că e normal să stai permanent la dispoziție și să accesezi informații instantaneu prin apăsarea unui buton. Acest lucru, pe de o parte, facilitează comunicarea și munca de zi cu zi – de necontestat. Dar, pe de altă parte, suferă capacitatea noastră de a ne concentra.

Cercetătorii au descoperit că excelența mentală nu se naște în trecere, între telefon, căutare Google sau un mesaj Whatsapp. Mai degrabă, ea se iscă atunci când lucrezi în liniște și concentrat pe un singur lucru. „Deep work“ îi zice omul de știință Cal Newport aceastei condiții, care reprezintă pentru el o „abilitate rară, dar valoroasă și decisivă în activitatea de zi cu zi“.

Sfaturile mele:

Stabiliți în fiecare zi un interval de timp pentru munca concentrată.
Faceți pauze creative pentru a vă gândi la probleme importante.
Folosiți timpul conștient, cum ar fi drumul înapoi acasă, pentru a „nu face nimic“.

2. Oglindiți-vă personalitatea

Complexitatea și dinamismul caracterizează lumea muncii de azi. Digitalizarea progresează în mod constant. Aceste evoluții sunt o provocare pentru fiecare dintre noi și ne forțează să ținem pasul. Pentru a avea succes în continuare, este necesar să-ți oglindești abilitățile în mod regulat.

O imagine realistă a propriei personalități ajută să navigezi printr-o lume din ce în ce mai greu predictibilă. O auto-percepție clară este la fel de importantă pentru dezvoltarea personală. Aici, aș recomanda să vă concentrați pe punctele Dvs. forte. Acest lucru crește stima de sine și oferă îndrumări pentru dezvoltarea viitoare a personalității.

Sfaturile mele:

Notați-vă punctele forte scrise de mână pe o foaie de hârtie.
Obțineți feedback cu privire la comportamentul Dvs. de la angajați, prieteni și familie.
Judecați acțiunile Dvs. prin fapte concrete.

3. Acceptați schimbările

Dacă percepem adecvat și ne acceptăm propriul „EU”, ne va fi mult mai ușor să abordăm schimbările dorite sau necesare. Este clar că schimbările implică întotdeauna un anumit risc. În același timp, trebuie să ne amintim că riscurile reprezintă și oportunități.

Cu cât timp în urmă ați făcut ultima schimbare profesională sau personală în mod conștient? Ce fel de schimbare vă puteți imagina în situația actuală? Gândiți-vă și dacă găsiți motive de schimbare, abordați-le. Astfel, obțineți avantaje față de concurenți, colegi sau puteți îmbunătăți pur și simplu bunăstarea.

Sfaturile mele:

Extindeți-vă în mod continuu cunoștințele și abilitățile.
Verificați-vă în mod regulat rutinele și obiceiurile.
Imaginați-vă unde doriți să vă aflați peste zece ani.

Sprijin pentru dezvoltarea personalității

Uneori este util să se efectueze o auto-reflecție a proceselor de schimbare și cu un partener extern. Coaching-ul este un instrument, care vă permite să descoperiți potențialul dumneavoastră și să îl extindeți. Apelați-mă, dacă doriți să aflați mai multe despre acest subiect: +40 269 206426 sau info@seeger-quality.ro.